Per sopar, la llegum ves a buscar!

Comparteix les fotos de les teves receptes amb el #reptestransformadors i etiqueta’ns @_lamarmita_ !

Els productes animals no són l’única font de proteïna. En el regne vegetal, les llegums en són molt interesants. A part de contribuir a aconseguir los componentes necesaris para la fabricar proteïnes que necessitem, també aporten un alt nivell de potassi, magnesi, vitamina B i ferro, totes essencials per les nostres necessitats diaries. També contenen gran quantitat de fibra, aquesta ens pot ajudar a combatre el restrenyiment, a mantenir la salut dels nostre intestins i a regular la absorció de sucres i greixos.
Reduir el consum de carn, sobretot carn vermella i derivats càrnics com els embutits (totalment relacionada amb multitut de malalties cardiovasculars i diferents tipus de càncer, sobretot pel seu greix saturat) i consumir més llegums, ens ajudarà a millorar la nostra salut i benestar general.
A més, són un aliment econòmic apte per a totes les butxaques, i que podem conservar al rebost durant molt de temps, i molt versàtils tant per menjar calentes com fredes.

Acció que es proposa

Durant aquesta setmana, us animem a fer a casa qualsevol de les receptes següents per un dinar basat en llegums!
S’ha de tenir en compte que són plats únics.

Receptes recomanades

Crema de carabassa i llentia pardina
Aquesta crema de carabassa és una crema molt fàcil de fer i amb només cinc ingredients aconseguim una crema molt nutritiva. La carabassa ens aportarà un sabor suau i dolç i una cremositat especial.

Truita sense ou de bledes, moniato i ceba
Aquesta truita és una versió vegana de la truita d’ou. La farina de cigró juntament amb l’aigua farà que t’oblidis que no porta ou. És molt fàcil de fer, econòmica i es conserva a la nevera. A més a més, també té proteïna per la farina de llegum. Et donem una opció de verdures, però pots fer-la de qualsevol verdura de temporada. Imaginació al poder!

Llentia pardina

Les llenties són una font de proteïna amb un alt contingut d’hidrats de carboni (aquests aporten energia) i fibra. A nivell de vitamines i minerals destaca la quantitat de ferro i vitamina B9 i B6 (ideal per estat de l’anèmia i fatiga) magnesi i potassi. La carabassa pot contribuir en l’absorció del ferro en forma fèrrica que contenen les llenties si no es cuina en excés, gràcies sobretot a la presència de vitamina C.

Cocció llentia pardina

Tot i que no és necessari, és aconsellable deixar-les en remull unes 12 hores. Al cap de 12 hores es colen i es posen a bullir a partir d’aigua freda. Quan arrenqui el bull abaixar el foc i coure a foc suau entre 30 minuts i 1 hora, tot depenent de la llentia.

Un projecte de

Amb el suport de BIT HABITAT