
Atreveix-te amb la carbassa
Comparteix les fotos de les teves receptes amb el #reptestransformadors i etiqueta’ns @_lamarmita_ !
Aquesta setmana et convidem a explorar les possibilitats que ofereix la carabassa, una verdura de producció local de tardor – hivern, molt versàtil i amb la que es poden fer infinitats de receptes, tant dolces com salades. Des de cremes de carabassa, carabassa rostida al forn o cuita al vapor, hamburgueses o mandonguilles vegetals, hummus, com una gran varietat de postres i confitures. Sense oblidar-nos del cabell d’àngel, que s’obté de la carabassa confitera.
De la carabassa s’aprofita totalment tot, fins i tot les seves llavors i les flors (ideals per farcir).
De la carabassa s’aprofita totalment tot, fins i tot les seves llavors i les flors (ideals per farcir).
La carabassa aporta bones quantitats de betacarotens (provitamina A) que ens ajuden a mantenir la salut ocular i de la pell (aquests també són els responsables del seu color ataronjat). Pot aportar vitamina C, sobretot si es consumeix crua o poc cuinada, per mantenir en plena forma tots els processos bioquímics. També és rica en minerals com el potassi, el magnesi o el coure, entre d’altres, i en vitamines del grup B. I té gran quantitat de fibra, que ens ajuda a mantenir una bona salut de la flora intestinal.
Acció que es proposa
Us animem a seguir i cuinar qualsevol de les receptes següents!