VERDURES DE TEMPORADA AL VAPOR AL XIMIXURRI O AMB PESTO D’ESPINACS

INGREDIENTS

(per a 4 persones) 

  • Carbassa
  • Verdures varies de temporada: remolatxa, ceba, fonoll, bròcoli.

Pel ximixurri: 

  • ½ dent all
  • 1 culleradeta d’orenga
  • ½ culleradeta de farigola
  •  ½ culleradeta de comí en pols
  •  ¼ de culleradeta de pebre vermell en pols
  •  1 cullerada sopera de vinagre

Pel pesto d’espinacs: 

  • 200g espinacs crus
  • 120g nous sense closca (o altes fruits secs)
  • 1 all
  • 60 ml oli d’oliva
  • Pelar i tallar la carbassa i la remolatxa a daus, coure al vapor uns 10 minuts o fins que estigui cuita
  • Tallar el bròcoli i coure al vapor uns 5 minuts (també es pot pelar i coure la part del tall).

Pel pesto d’espinacs:

  • Rentar, escórrer bé i trossejar els espinacs crus sense les tiges
  • Afegiu-hi les nous, la dent d’all, sal i l’oli.
  • Triturar

Suggeriments

  • El pesto es pot cuinar com a recepta a part.És ideal per menjar amb torrades, pasta, cereals, patates rostides o amanides..
  • Es pot aromatitzar amb orenga o alfàbrega fresca