- Tallar la ceba molt petita i sofregir-la a foc mig a una olla amb dues cullerades d’oli. Netejar i tallar ben petit el porro i les pastanagues i també afegir a la olla quan la ceba ja estigui una mica cuita. Afegir un polsim de sal i pebre.
- Quan estigui tota la verdura cuita afegir a la olla l’arròs (prèviament esbandit). Remenar dos minuts i anar afegint poc a poc el caldo (calent en una olla) mentre es va remenant l’arròs. Anar afegint caldo i remenant fins que l’arròs estigui fet. Ha de quedar gairebé sense caldo.
- Netejar la carbassa i tallar a quadrets mitjans. No cal pelar-la. En una olla petita amb una mica d’aigua bullir la carbassa fins que estigui tova (entre 5 i 10 minuts). Colar.
- Triturar la carbassa amb la batedora fins que quedi una salsa espesa. Si costa de triturar, acompanyar-ho amb una mica d’aigua, molt poca.
- Finalment, afegir la crema de carbassa a l’arròs i integrar tots els ingredients. Rectificar de sal si cal.
RISOTTO DE CARBASSA
INGREDIENTS
(Per a 4 persones)
- ½ porro
- 1 o 2 pastanagues
- ½ ceba
- 300g carbassa
- 400g arròs
- 1l caldo de verdures
- Sal
- Oli d’oliva verge extra

Suggeriments
- Aquesta recepta es pot fer amb infinitats de verdures de temporades, com també amb bolets.
- Si en canvi de carbassa ho fas amb remolatxa, tindràs un risotto d’un color molt rosat molt divertit.