RISOTTO DE CARBASSA

INGREDIENTS

(Per a 4 persones)

  • ½ porro
  • 1 o 2 pastanagues
  • ½ ceba
  • 300g carbassa
  • 400g arròs
  • 1l caldo de verdures
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Tallar la ceba molt petita i sofregir-la a foc mig a una olla amb dues cullerades d’oli. Netejar i tallar ben petit el porro i les pastanagues i també afegir a la olla quan la ceba ja estigui una mica cuita. Afegir un polsim de sal i pebre.
  • Quan estigui tota la verdura cuita afegir a la olla l’arròs (prèviament esbandit). Remenar dos minuts i anar afegint poc a poc el caldo (calent en una olla) mentre es va remenant l’arròs. Anar afegint caldo i remenant fins que l’arròs estigui fet. Ha de quedar gairebé sense caldo.
  • Netejar la carbassa i tallar a quadrets mitjans. No cal pelar-la. En una olla petita amb una mica d’aigua bullir la carbassa fins que estigui tova (entre 5 i 10 minuts). Colar.
  • Triturar la carbassa amb la batedora fins que quedi una salsa espesa. Si costa de triturar, acompanyar-ho amb una mica d’aigua, molt poca.
  • Finalment, afegir la crema de carbassa a l’arròs i integrar tots els ingredients. Rectificar de sal si cal.

Suggeriments

  •  Aquesta recepta es pot fer amb infinitats de verdures de temporades, com també amb bolets.
  • Si en canvi de carbassa ho fas amb remolatxa, tindràs un risotto d’un color molt rosat molt divertit.