PATÉ VEGETAL

INGREDIENTS

(per a 4 persones)

  • 150g carbassa
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia
  • 6 dents d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Espècies (orenga, pebre, tomàquet, romaní, llorer)
  • Preescalfar el forn a 180º amb calor amunt i avall.
  • Preparació de les verdures
    •   Renteu, peleu i trossegeu les verdures.
    •  El pebrot vermell treure totes les llavors i l’albergínia no cal pelar-la.
    •  Poseu-ho tot junt en una safata de forn
    •   Afegir els alls sencers, la sal les espècies al gust
    •  I ruixeu-ho amb oli d’oliva.
    •  Barrejar bé
  • Coure al forn  15 minuts, remoure i posar altres 15 minuts .

Deixeu-ho reposar perquè refredi i tritureu-ho tot junt

Suggeriments

  • Aquest paté el podem untar en torrades, fer servir com a salsa per a pasta o acompanyar-lo amb verdures en cru o al vapor o servir amb unes patates rostides.
  • Es pot substituir les verdures i fer servir de temporada com el moniato en comptes de la carbassa, xirivia, nap o remolatxa en comptes de la pastanaga. Coliflor o carbassó en comptes de l’albergínia.
  • Aquest “pate” és ideal per fer servir les restes de verdures i hortalisses que ens queden a la nevera.