PASTÍS DE REMOLATXA AMB CREMA DE GARROFA

INGREDIENTS

Per a 12 persones

  • 2 ous
  • 200g de remolatxa
  • 300 g farina
  • 250 ml oli d’oliva suau
  • 100 g sucre
  • 16 g llevat en pols
  • Canyella i ratlladura de llimona

INGREDIENTS PER LA CREMA

  • 100 g farina blat de moro
  • 90 g sucre
  • 30 g farina de garrofa
  • 30 g cacau negra sense sucre
  • 650 ml llet de civada o arròs
  • Nous decoració
    • Pre.escalfar el forn; Posar el forn a 170º a dalt i baix, sense ventilador.
  • Triturar la massa; netejar la remolatxa i fer a daus, posar l’oli i triturar, quant ja estigui tot ben fi, afegir els ous i seguir triturant i anar afegint el sucre i com a últim afegir la farina.
  • Motlle; Untar el motlle que farem servir amb oli i empolvorar amb una mica de farina, posar la barreja al motlle
  • Coure: Durant 30 minuts, abans de treure’l punxar al mig que assegurar que estigui ben cuit, el punxó a de sortir ben sec.
  • Desmotllar; Un cop estigui ben fred.

ELABORACIÓ DE LA CREMA DE GARROFA

  • Barrejar; Tots els ingredients amb l’ajut de una batedora.
  • Coure; Posar tota la barreja a una cassola i posar a foc lent, sense deixar de moure fins que quedi espès al gust.
  • Decoració; La crema de garrofa i les nous, són per decorar el pastís

Suggeriments

El sucre es pot substituir per panela, prunes seques o simplement fer-ho sense sucre.