MINI PIZZETES AMB HUMMUS DE REMOLATXA

INGREDIENTS

Per a 4 persones

Per la massa:

  • 100g de carbassa
  • 60g farina de cigró

Hummus de remolatxa:

  • 80 g cigrons crus (o 200g cuits)
  • 100g de remolatxa cuita
  • ¼ dent all
  • Un polsim de sal
  • Comí
  • 1 cullerada sopera oli d’oliva verge extra
  • Massa: Ratllar la carbassa en un bol. Barrejar-ho amb la farina de cigró i amasar-ho fins que estigui ben integrat. Quedarà una massa un xic humida. En una safata amb paper de forn repartir una mica d’oli perquè no s’enganxi la massa i distribuir-a amb les mans fins aconseguir la forma desitjada.

Escalfar el forn a dalt i a baix a 180 graus. Coure-la durant uns 7 minuts i reitar-la.

  • Hummus de remolatxa:
    • Cocció remolatxa: Si la remolatxa convencional, pelar i tallar a quadrets petits. Si és ecològica cal rascar i netejar la pell i tallar a quadrets petits. Bullir la remolatxa a foc mig durant 10 minuts i refredar.
    • Cocció dels cigrons: Deixar els cigrons en remull durant unes 8 hores. Passades aquestes hores canviar l’aigua i bullir els cigrons fins que estiguin cuits.
    • Per finalitzar la recepta: Triturar tots els ingredients junts fins aconseguir la textura desitjada. Si es vol una mica més líquid es pot afegir una mica d’aigua.
  • Per finalitzar, repartir una mica d’hummus per la massa i si es vol, decorar amb verdures de temporada.

 

Suggeriments

Aquest paté vegetal es pot consumir de diferents maneres com per exemple amb crudités (palets de pastanaga, carbassó, etc…), amb torradetes combinant amb formatge fresc per sobre o fruits secs, com a farcit.

Les fulles de la remolatxa es poden utilitzar crues per afegir a amanides o coure al vapor o saltejades com a acompanyament d’un altre plat.