La Marmita
Està liderada per l‘Associació Menjadors Ecològics, El Pa Sencer SCCL, Arran de Terra SCCL i l’Esberla SCCL.
Missió
La missió principal de La Marmita és contribuir a la transició agroecològica del sistema alimentari a través de l’assessorament de menjadors de col·lectivitats.
Per aconseguir aquesta missió treballem de forma interdisciplinar en els diferents nivells dels menjadors de col·lectivitats:
Promoció de xarxes locals de Producció, Elaboració i Distribució
a través de l’intercanvi d’experiències inspiradores, de la intercooperació dels agents i la vinculació de la producció d’un territori amb les seves cuines de col·lectivitats.
Transformació de les cuines de col·lectivitats
Incidència en les Polítiques Públiques Alimentàries
a través de la prospecció i demostració de la viabilitat d’abastiment d’un territori i de la inclusió de criteris ambientals i socials en la compra pública.
Potenciar l’educació i sensiblització de les usuàries dels menjadors
Visió
Volem esdevenir un espai de referència pels menjadors de col·lectivitats, territoris i administracions públiques que vulguin impulsar la transició agroecològica. Volem demostrar que és necessària una agrupació interdisciplinar de professionals de diferents sectors per aconseguir la transició de les cuines col·lectives d’un territori.
Valors
Els valors que ens guien la consecució d’aquesta missió són: